sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Paras nakkikeitto

En ole ikinä ollut keittojen suuri ystävä. Syy siihen varmaan on ollut traumat kouluruokailusta... Mutta taannoin mieleni alkoi tehdä nakkikeittoa ja pohdin että etenkin mökillä se olisi helppo tehdä ja onnistuessaan melko maukasta.

Tämä resepti syntyi tuotekehityksen tuloksena. Nakkikeittoresepteissähän on yleensä kaiken maailman juuressekoituksia, mutta me emme niistä oikein tykkää, joten tähän keittoon valikoitui "vihreäksi" pelkästään porkkanaa ja uutta perunaa. Keitto on sen verran maukasta, että jopa mies on sanonut sen olevan parasta nakkikeittoa, jota hän on ikinä syönyt. Kehu vaikutti aidolta ilman taka-ajatuksia :D

Näin se tehdään:

1. Kiehauta litra vettä ja lisää joukkoon sekä lihaliemi- että kasvisliemikuutio.
2. Paloittele porkkanat ja lisää ne liemeen. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.
3. Lisää joukkoon paloitellut uudet perunat. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.
4. Lisää lopuksi joukkoon paloitellut nakit, iso kasa persiljaa ja mustapippuria. Kiehauta lopuksi noin 5-10 minuuttia. Keitto on valmis syötäväksi.

Vinkki1 - Mies lisäsi omaan keittoonsa mustapippuria, jolla sai siihen lisää tulisuutta.

Vinkki2 - huomasin keittiössä jälkikäteen, että nakkikeiton kattila ja astiat kannattaa laittaa likoomaan Fairy-veteen heti syömisen jälkeen. Nimittäin sen verran vahvaa lientä tuli, että sitä sai jynssätä huolella pois kattilasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...