perjantai 26. kesäkuuta 2015

Raparperisoodaa ja marenkia

Juhannuspäivänä satoi kuin saavista kaatamalla. Hyvä päivä häärätä keittiössä.

Tein Me Naisten ohjetta mukaillen raparperisoodaa. Tuunaamani juoman salaisuus oli Kevyt Olo sitruuna, jolla perinteistä raparperimehua jatkettiin. Niin ja mintun lehdet, jotka toivat juomaan mohitomaista twistiä. Juomasta saisi myös helposti hyvän alko-drinkin lisäämällä väkeviä ja jäitä.

Sitten tein marenkia. Vatkasin mies vatkasi muutaman kananmunan valkuaisen kulhossa vaahdoksi. Vaahtoon lisättiin 1,5 dl sokeria ja teelusikalliset vaniliinisokeria sekä maissitärkkelystä. Sen jälkeen muotoilin taikinan uunin pellille levyksi ja annoin kypsyä 125 asteisessa uunissa 1,5 tuntia.

Home-made-marenki kannattaa nauttia marjojen ja esim. kermavaahdon tai kinuskikastikkeen kanssa. Meillä ei ollu jälkimmäisiä ja vaikka marenki oli hyvää, se oli hitusen kuivaa.

Kuvissa näkyy vilaus terassin uudesta ilmeestä, siitä kuvia tulossa!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...