perjantai 5. elokuuta 2016

Washi-teipistä on moneksi

Wikipedian mukaan washi-teippi on japanilainen keksintö, jota kutsutaan myös nimellä masking tape. Englanninkielisen nimensä mukaisesti sillä pystyy naamioimaan esimerkiksi rapistuneita paikkoja, pienessä mittakaavassa tosin. Suomeksi sanottuna se on riisipaperista tehtyä ohutta kuvioitua teippirullaa.

Ostin viime talvena kokeilumielessä Sinellistä erän washi-teippejä. Sitten kulutinkin kevään etsiessä niitä kaupunkikodista. Luulin tulleeni hulluksi, kunnes nyt kesällä löysin ne Ruusulan keittiölaatikosta.

Kokeilin pitsistä versiota Ruusulan keittiöhyllyyn. Sisko tosin huomautti, että se meni väärin päin, pitsireuna kuuluisi olla pyöreät osat alaspäin. Tästä pienestä mokasta huolimatta teippikokeilu on ihan onnistunut. Kuinka pienellä vaivalla sainkaan hyllyn ilmettä hieman uudistettua. Aion käsitellä ruusuisella washi-teipillä myös keittiön kaappien hyllynreunat.

Washi-teipin kuviovalinnan suhteen kannattaa olla maltillinen etenkin jos sitä aikoo käyttää näkyvässä paikassa. Kokeilin Ruusulan hyllyyn ensin ruusuista versiota ja silmissäni alkoi vilistä. Eli niin ihanalta kuin kuvio rullassa näytti, ei se toiminut pitkänä ja leveänä pintana sisustuksessa (kaappien uumenet ovat eri asia :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...